Thaise massage regio Den Bosch

Thaise massagepraktijk Manpune bevindt zich in de gemeente Zaltbommel in de regio van Den Bosch. Bij de Thaise massage praktijk in Gameren kunt u terecht voor Thaise massage, Thaise Traditionele massage en Thaise ontspanningsmassage.

Thaise massage praktijk regio Den Bosch

De massages die wij geven zijn geschikt als ontspanningsmassage en als u zich gestrestst voelt, u pijn heeft in armen, schouders, nek, heup en benen. Bij Thaise massage gebruiken we speciale -op natuurlijke basis- massage olie. Het doel van onze massage is om zowel fysieke als mentale klachten te voorkomen en te verlichten. Bij ons kunt u dus terecht voor het verhelpen van diverse klachten. De massage zorgt tevens voor de versoepeling van het weefsel. De huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten worden hierbij geholpen. Door de Thaise massage wordt de doorbloeding van het gehele lichaam verbeterd. De massages zijn in principe voor iedereen geschikt.

Er zijn een tweetal Thaise massage stromingen bekend. De noordelijke variant en de zuidelijke variant. De zuidelijke variant is veel steviger en pijnlijker dan de noordelijke variant. Bij de zuidelijke variant worden de energiebanen stevig gemasseerd en er worden rek en strek bewegingen gedaan.

Bij Praktijk Manpune in Gameren passen wij voornamelijk de noordelijke variant toe.

De voordelen van een regelmatige Thaise Massage bij praktijk Manpune

Het is 7 uur in de ochtend. Je wekker gaat en maakt jouw systeem wakker.  Het is tijd om op te staan na een rusteloze nacht. De ochtend begint. Snel douchen, ontbijt maken voor de kinderen, tassen inpakken. Kinderen activeren en motiveren en in de auto naar school brengen. Daarna snel met de auto naar het werk, wat overigens niet altijd snel genoeg gaat door de drukte van de ochtendspits.

Na een hectische dag op het werk , ga je in een rush weer naar school om te kinderen op te halen en dan weer naar huis. Eten koken, opruimen, kinderen in bad  en uiteindelijke ga je weer slapen voor de volgende dag routine.

Wie herkent zicht hier niet in?

STOP! Haal nu even diep adem en stel je eens voor dat je in een massagekamer bent met rustgevende muziek, je stress verdampt en je een 1 of 1,5 uur tijd hebt om te ontspannen en tot rust te komen.

Als men zich realiseert dat bijna 80% van alle doktersbezoeken stress gerelateerd zijn,  zou u dit toch aan het denken moeten zetten. Wat gebeurd er eigenlijk met je lichaam bij stress? Wellicht herkent u onderstaande veranderingen:

 • Verwijding van de pupillen, zodat je meer ziet.
 • Toename doorbloeding van de spieren, zodat je kunt vechten of vluchten.
 • Verhoging hartslagfrequentie om je spieren van zuurstof te blijven voorzien.
 • Verhoging ademfrequentie om aan de verhoogde zuurstofvraag te voldoen.
 • Vertraging spijsvertering, zodat deze energie ten goede komt aan het vechten of vluchten.
 • Toename adrenalineproductie zodat je lichaam heel snel energie vrijgeeft.
 • Afname insulineproductie, zodat energie blijft vrijkomen.
 • Toename zweten om verhoogde warmteproductie af te voeren.
 • Afgifte van suiker door de lever om extra energie vrij te maken.
 • Ontspanning van de urineblaas, waardoor je bij extreme stress alles laat lopen.
 • Afname speekselproductie, zodat dit geen energie nodig heeft.
 • Remt de werking van de geslachtsorganen, doordat de bloedtoevoer er naar toe minimaal is.

Als u deze veranderingen in een menselijk lichaam ziet dan zal het u niet verbazen dat bijna 5 van de 6 belangrijkste doodsoorzaken verband houden met stress. De WHO schat dat tegen 2020 angst en depressie hoog zullen scoren.

De Thaise massagetherapie van praktijk Manpune is een uitstekende remedie om stress effectief te beheersen. Onderstaande de voordelen van een regelmatige Thaise massage en een opsomming hoe Thaise massage u kan helpen om de stress in uw leven te verlichten.

Ontspanning in regio Den Bosch

Als mens hebben we 2 hoofdtoestanden: vechten-of-vluchten en rust-en-verteren

Heel veel mensen zitten het grootste deel van de dag in de vecht- of de vlucht modus. Dit kan soms weken aanhouden. U herkent het vast wel als u jonge kinderen heeft en u en uw partner beide werken: boodschappen doen, overal op tijd zijn, haasten door het verkeer, ophalen van de kinderen, weer brengen en ophalen van de kinderen bij het sporten. In het weekend gaat het vaak ook nog eens door.

Als mensen constant in de vecht-of-vluchtmodus zijn, kan dit na verloop van tijd een negatieve invloed hebben op het immuunsysteem, wat resulteert in vermoeidheid en burn-out.

De Thaise massage bij praktijk Manpune haalt je uit de vecht-of-vluchtmodus en brengt je in de rust-en-verteringsmodus gedurende 1 uur of 90 minuten., 2x per maand, een keer per maand of hoe vaak je ook een Thaise massage krijgt. Stelt u zich eens voor dat u gaat liggen en een uur lang zachtjes strekt. Het kalmeert je hartslag en brengt alles een paar keer terug, waardoor je naar het huidige moment gaat. De ontspanningsreactie is echt en wordt veroorzaakt door rust en ontspanning.

Stress vermindering

Aan het einde van de dag wordt het stress niveau bepaald door hoe men zich ontspant en in staat is om in de rest-en-verteren staat te komen. Dit bepaald de gezondheid van het immuunsysteem. Langdurige blootstelling aan de stress hormonen cortisol en adrenaline uit het vecht-en-vlucht zenuwstelsel is uiterst schadelijk. Het stressreactiesysteem van het lichaam is meestal zelfregulerend. Zodra een waargenomen stressor is verstreken, zullen de hormoonspiegels weer naar normale waarden gaan. Naarmate de adrenaline en cortisolspiegel dalen, keren de systemen van je lichaam weer terug naar de basiswaarden en hervatten ze hun reguliere activiteiten.

Maar wanneer levensstressoren altijd voor de geest zijn en je voortdurend wordt aangevallen, blijft die vecht- of vluchtreactie ingeschakeld om de fysiologie van je lichaam uit balans te houden.

Deze langdurige activering van het stressreactiesysteem en de daaropvolgende overmatige blootstelling aan cortisol en andere stresshormonen zullen uiteindelijk bijna alle processen van uw lichaam verstoren.

Dit geeft u een verhoogd risico op tal van gezondheidsproblemen, waaronder: angst, depressie, hartziekte, hoofdpijn en gewichtstoename.

Helaas hebben velen van ons in onze wereld lange tijd in de vecht- of vluchttoestand verkeerd doorgebracht, zonder uitstel.

Zonder een persoonlijke toewijding aan uw welzijn, is het moeilijk om stress te elimineren. Steeds meer mensen merken dat ze een strategie nodig hebben om stress te beheersen en kunnen het niet zomaar aan het toeval overlaten.

Manpune Thaise Massages regio Den Bosch: Bewezen klinische voordelen

Hoe stel je deze stressreactie uit?  Een effectieve manier om dit resultaat te bereiken is door de effecten die optreden bij een regelmatige Thaise massage bij praktijk Manpune. Thaise massage heeft bewezen klinische resultaten.

We weten bijvoorbeeld dat Thaise massage de pijn en stressniveaus verminderen, wat resulteert in een overkoepelend gevoel van welzijn. Het probleem is dat we soms als massagetherapeuten praten over interne (mechanische) resultaten, die door onderzoek moeilijker te bewijzen zijn.

Als massagecliënt kom je waarschijnlijk nooit naar binnen en zeg je: “Ik wil het cortisolniveau in mijn bloed verlagen” of “Ik wil de endorfines verhogen”.

In plaats daarvan zegt u eerder: “Ik wil meer energie hebben” of “Ik wil minder pijn in mijn armen of onderrug”.

De meesten van ons verwachten het volgende van een Thaise massage:  stressverlichting, pijnverlichting, verbeterde slaappatronen en algemeen welzijn.

Samenvattend

Misschien gaf dit artikel u een beter inzicht in de voordelen van regelmatige Thaise massagetherapie en hoe Thaise massage van praktijk Manpune een rol kan spelen in uw algehele plan voor gezondheidszorg en stressmanagement.

Hoe kunt u Thaise massage van praktijk Manpune gebruiken in uw zelfzorgplan?  Het is een vraag die het overwegen waard is.

Thaise massage bij praktijk Manpune, minstens één keer per maand, is een feel-good, ontspannende manier om pijn en stress te beheersen en een beter welzijn te bevorderen. In tegenstelling tot sommige andere medicinale benaderingen, zijn de bijwerkingen van Thaise  massage positief en hebben een onmiddellijke stressverlichting en ontspanning tot gevolg.

Meer informatie over Thaise massage regio Den Bosch