Mijn Stress en Angst overwonnen dankzij Manpune Thaise Massage

Gisteren voor het eerst een Thaise massage gehad bij Praktijk Manpune. Mijn vrouw had al een paar massages gehad en was al erg tevreden. Ze had het mij al diverse keren aangeraden en mij als het ware de massage min of meer opgedrongen. Gisteren dus voor het eerst met enige tegenzin en onder protest naar de Thaise massage gegaan. Het effect wat de massage bij mij heeft teweeggebracht is zodanig bijzonder dat ik alles maar even heb opgeschreven. Ik ben er nog steeds vol van. Ik heb de massagehandelingen zelf en de voordelen/effecten ervan ook maar even onderzocht.

Ik deel mijn ervaring met jullie omdat ik al maanden rondliep met negatieve spanningen en gevoelens en die nu met 1 bezoekje aan jullie praktijk zijn verdwenen. Ik hoop dat ik anderen hiermee kan helpen. Wat informatie over mezelf zodat je begrijpt wat ik heb doorgemaakt en wat de Thaise massage bij mij heeft gedaan. De afgelopen maanden heb ik mezelf overwerkt. Ik merkte dit aanvankelijk zelf niet, maar toen mijn vrouw mij dit onlangs nog een keer heel duidelijk probeerde te maken begon dit uiteindelijk toch wel bij mijn door te dringen. Je wilt dit altijd ontkennen. Zoiets gebeurd mij niet. Ik ben eigenaar van een online marketing bedrijf met 12 medewerkers, en dat gaat er vaak heftig aan toe. Daarnaast heb ik onlangs een webwinkel gebouwd waar we online beddegoed verkopen en sinds een paar maanden geef ik adviezen bij een ander online marketing bedrijf. Ja, ik ben er nog niet, 1x per week ga ik maar Duitsland om een bedrijf te helpen een nieuw product op de markt te brengen. Ik investeer ook wat ( net als anderen) in crypto valuta. Al met al heb ik een hectisch leven en van de meeste dingen die ik doe heb ik geen spijt. Ik besef nu wel dat dit leven wel een voedingsbodem is voor de ontwikkeling van stress, angsten en depressies. Als je je overgeeft aan zoveel taken en verplichtingen dan raakt dit je en is het onmogelijk om je geen zorgen te maken hierover. Dit overkwam mij dus onlangs -en hoe vreemd het ook klinkt uit mij mond- , de Thaise massage hielp.

De Thaise Massage

Mijn partner kent mij heel goed. Ze weet hoe ik ben en ze kent ook de druk die ik bij mezelf opleg om alles perfect in mijn werk uit te voeren. Zij heeft mij ook geleidelijk zien instorten en ben mezelf dus ook uiteindelijk tegengekomen. Vorige week heeft zij mij heel duidelijk gemaakt dat dit zo niet verder kan en dat ik de tijd moet nemen voor ontspanning om de stress te lijft te gaan.

Ze maakte mij duidelijk dat als ik zo verder door zou gaan , het zeker niet beter gaan worden. Op dit punt aangekomen adviseerde ze mij om een Thaise massage bij Praktijk Manpune te gaan boeken.

Mijn eerste reactie was: “Hallo! , Dat heb ik niet nodig! , waarom? Is zinloos!, is tijdverspilling. Ik heb wel wat beters te doen!” Ondanks deze bezwaren heb ik toch geboekt, kan ook eenvoudig via de site. De afspraak is dan makkelijk gemaakt. Wel 1 week van te voren geboekt zodat ik mij nog kon bedenken. Afgelopen weekend op zaterdag zijn we naar Gameren gereden. We wonen niet zo ver uit de buurt. Tijdens de rit was ik al weer aan het denken wat ik die dag voor mijn werk zou gaan doen, wat ik volgende week in de planning had staan etc.

Eenmaal aangekomen bij de praktijk werden we hartelijk ontvangen door de eigenaresse Tatsanan Manpune. Ze bracht ons naar de massageruimte op de begane grond. Een prachtige ruimte en mooie locatie in Gameren.

De massage werd rustig opgebouwd. Begonnen bij de voeten en op zoek naar drukpunten. Deze drukpunten houden verband met de bloedsomloop. De juiste drukpunten verlichten stress en heffen je slechte humeur op. Na de voeten begon ze met mijn benen en verwachtte ik, op zoek naar de juiste drukpunten, echter moest ik op mijn buik gaan liggen. Met haar elle bogen werden mijn benen behandeld. Zeer stevig en intens. Het voelde in het begin een beetje pijnlijk maar daaraan raak je snel gewend.

Rug en Schouders… pijnlijk

Het volgende dat behandeld werd, was mijn rug. Na ongeveer 1 minuut kreeg ik te horen dat mijn rug en met name mijn schouders zeer vast zaten en gespannen waren. “Vindt je het erg als ik je wat steviger masseer?, dat is de eerste keer echt nodig. “nee hoor, ga je gang zei ik, doe maar wat nodig is” Kort daarna had ik er al spijt van. De pijn van de spieren en mijn rug was heel gek. Het was alsof ik een enorme blauwe plek op mijn rug had. Op ieder punt kon ik merken waar de knopen zaten in mijn rug. Tatsanan voelt dit haarfijn aan. Je hoeft haar niets te zeggen. Ze gebruikt dus niet alleen haar handen om de knopen te masseren maar ook haar elle bogen. Echt zwaar werk moet dit zijn voor haar. Ondanks de pijn kon ik het verdragen en uiteindelijk werd de pijn minder.

Hoofd en nek

De massage van mijn hoofd was een verademing. Ze voelde knopen in mijn hoofd en die werden verwijderd. Waarom die knopen er zaten zal ik nooit begrijpen. In vergelijking met de behandeling van mijn rug was dit een aangename behandeling. Heerlijk.

Het nek gedeelte leek erg op de behandeling van mijn schouders. Alles was gespannen van de stress en hier deden haar handen wonderen. Eerst wel pijnlijk als in mijn rug, maar na enige momenten een weldaad van ontspanning.

Slaap en gelukzalig gevoel

Na de massage sprak ik met mijn vrouw in de auto over het gebeuren. Hoe krankzinnig is het om je 1 uur lang pijn te laten doen en dat je daar ook nog voor moet betalen. In het begin zag ik er het nut totaal niet van in. Echter toen ik thuis kwam en me kon ontspannen merkte ik de effecten van de massage.

Midden op de dag 3 uur in slaap vallen

Dit klinkt misschien raar voor sommige mensen, maar dit is niets voor mij. Overdag slaap ik nooit. Onder normale omstandigheden kan ik overdag niet slapen. Na de Thaise massage was ik 3 uur lang volledig uitgeschakeld en hier kon ik echt niets aan doen. Toen ik wakker werd heb ik een kop koffie genomen en merkte ik de veranderingen. Ik dacht niet meer aan volgende week, ik maakte me geen zorgen over zaken, klanten en de boekhouding. Ik was letterlijk even ergens anders. Geen stress geen angst geen verdriet. Dit ging de hele dag zo door. Vanmorgen ben ik wakker geworden en omdat dit zo bijzonder was voor mij, besloten om alles maar eens op te schrijven.

Mijn spieren zijn nog wel pijnlijk maar voelen opgefrist. Het lijkt alsof ik ben losgekomen. Ik zit hier nu relaxed dit artikel te schrijven met een gelukzalig gevoel. Normaal gesproken kan ik gelukkig worden door een andere manier van denken. Ik moet me dan echt inzetten om die dag positief te denken en dit ook vast te houden. Maar vandaag kan ik comfortabel ontspannen en aan niets denken en nog steeds gelukkig zijn. Wonderlijk.

Het kan natuurlijk tijdelijk zijn, maar hopelijk is het blijvend. Maar één ding is mij wel zeer duidelijk, dat als iemand zich down of depressief voelt of een enorme lading stress heeft opgebouwd en je hebt al van alles geprobeerd om hier wat aan te doen: Neem een Thaise massage! Het heeft bij mij echt wonderen verricht. Ik heb nu alvast online 4 afspraken gemaakt met tussenpozen van 1 maand zodat dit een stap is om mezelf in het gareel te houden. Voor mij heeft de eerste sessie wonderen verricht en dit is het geld dubbel en dwars waard.

Voordelen van een Thaise massage

Voor diegene die geïnteresseerd zijn. Heb ik uit mijn onderzoek na de massage een aantal zaken gevonden waarbij een Thaise massage helpt en waarvan bekend is dat ze deze ook verhelpt. Dit is wetenschappelijk onderbouwd en bevestigd.

Verbetering van het mentale welzijn

Ik kan dit nu zeker voor de korte termijn bevestigen. Er is een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat Thaise massage het mentale welzijn van met name patiënten die last hebben van pijn, jeuk, tintelingen, krampen, stijfheid in nek, schouder, bovenarm, elle boog, onderarm, pols en hand en in de heup, bovenbeen, knie, onderbeen, enkel en voet daadwerkelijk veel beter helpt dan andere behandelmethoden.

Verhoogde Serotonine en Verminderde Cortisol waardes

Aangetoond is verlaagde cortisol spiegel , cortisol is het stress hormoon en verhoging van de serotonine waarden , serotonine is het blije hormoon.

Verhoogde delta hersengolf activiteit

Onderzoek heeft aangetoond dat alle massages, dus niet alleen Thaise, een verhoogde delta hersen golf activiteit veroorzaken. Deze zorgt ervoor dat je diepe rust en slaap nodig hebt. Ik kan dit persoonlijk beamen gezien mijn slaap overdag van 3 uurtjes.

Verbeterde bloedcirculatie

Door de strijkende en knijpende massage bewegingen tijdens de Thaise massage wordt de bloedcirculatie in die gebieden gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Zelf heb ik hier geen directe voordelen van ondervonden.

Pijn vermindering/ Pijn bestrijding

Thaise massage werkt op een vergelijkbare manier als acupunctuur, de Thaise massage is erop gericht om alle spierspanning te verminderen en hiermee de pijn te verlichten.

Verhoogde energie

Onderzoeken geven allemaal aan dat Thaise massage een verhoogde energie geeft. Gisteren was ik absoluut niet energiek na de massage. Wel zit ik nu dit verhaal op de zondagochtend te schrijven. Ik weet dus niet hoe ik dit moet duiden. Doe ermee wat je wilt.

Ik heb zelf het gevoel dat Thaise massage veel meer doet dan wat je weet. Ik had gisteren een heel meditatief gevoel na de massage en er zouden technieken gebruikt zijn die “slechte” energie zouden moeten bestrijden. Ik heb hier eerlijk gezegd nog niet goed naar gekeken. Wellicht dat ik bij de eerstvolgende massage daar maar eens beter naar moet kijken. Laten we er maar van genieten. Ik hoop dat ik met mijn verhaal iemand kan helpen om zijn eerste Thaise massage te gaan doen.

Het was voor mij een openbaring en een life changer. Top!

Meer informatie over Thaise massage bij praktijk Manpune in Gameren