Thaise massage in Gameren?

Thaise massagepraktijk Manpune bevindt zich in de gemeente Zaltbommel. Bij de Thaise massage praktijk in Gameren kunt u terecht voor Thaise (olie)massage, Thaise Traditionele massage en Thaise ontspanningsmassage.

Thaise massage praktijk Gameren

De massages die wij geven zijn geschikt als ontspanningsmassage en als u zich gestrests voelt, u pijn heeft in armen, schouders, nek, heup en benen. Bij Thaise massage gebruiken we speciale -op natuurlijke basis- massage olie. Het doel van onze massage is om zowel fysieke als mentale klachten te voorkomen en te verlichten. Bij ons kunt u dus terecht voor het verhelpen van diverse klachten. De massage zorgt tevens voor de versoepeling van het weefsel. De huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten worden hierbij geholpen. Door de Thaise massage wordt de doorbloeding van het gehele lichaam verbeterd. De massages zijn in principe voor iedereen geschikt.

Er zijn een tweetal Thaise massage stromingen bekend. De noordelijke variant en de zuidelijke variant. De zuidelijke variant is veel steviger en pijnlijker dan de noordelijke variant. Bij de zuidelijke variant worden de energiebanen stevig gemasseerd en er worden rek en strek bewegingen gedaan.

Bij Praktijk Manpune in Gameren passen wij voornamelijk de noordelijke variant toe.

Thaise massage en behandeling bij depressie

Depressie is iets waar steeds meer mensen tegenwoordig mee te maken hebben. Depressie is van invloed op het dagelijks leven. Het kan zorgen voor lusteloosheid en allerlei lichamelijke klachten. De oorzaak van een depressie is niet altijd duidelijk. Erfelijkheid is een oorzaak maar ook omgevingsfactoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van depressie. Het is bekend dat traumatische en emotionele ervaring uit het verleden risicofactoren zijn voor een depressie. Ook kan een depressie ontstaan door teveel spanning en stress, waardoor het lichaam niet voldoende tot rust komt.

Behandeling van depressie is verschillend. Vaak wordt antidepressiva voorgeschreven en een behandeling door een psychotherapeut. Thaise ontspanningsmassage is effectief bij de behandeling van depressie en angsten. Belangrijke aspecten hierbij zijn dat de er een goede therapeutische relatie is en dat er tijdens de massages niet wordt gesproken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de eerste effecten al na 3 massage sessies merkbaar zijn en dat dit effect behouden bleef in de maand na de laatste behandeling.

Thaise massage beïnvloedt het parasympatisch gedeelte van het autonome zenuwstelsel. Dit is gedeelte van het zenuwstelsel dat het lichaam helpt om te herstellen van spanning en stress.

Dagelijks werken we uren gespannen achter een computer of kijken urenlang in een verkeerde houding op de telefoon of tablet. Door de eenzijdige houding zorgt dit voor het langdurig aanspannen van de spieren in de nek, schouder, arm, hand en de lage rugspieren. Spieren die lang worden aangespannen veroorzaken minder doorbloeding en worden stijf. Spierpijn is het gevolg. Hoofdpijn ontstaat vaak na een langdurige werkdag door spanningen in de nek en de schouders.

Thaise massage bij pijnklachten

Pijnklachten zoals vastzittende schouderspieren en nek zijn vaak de eerste klachten en wijzen op overbelasting.
Thaise massage zorgt ervoor dat de bloedcirculatie weer op gang komt en de spanning in de spieren wordt verbeterd. Door de massage wordt de bloedstroom verbeterd en zorgt deze voor een snellere afvoer van de afvalstoffen.

In mijn Praktijk zie ik veel mensen met pijn in de onderrug. De oorzaak van deze pijn kan een overbelaste bilspier zijn. Ik zie dit vaak bij hardlopers of bij mensen die een verkeerde slaaphouding hebben. De bilspier wordt dan gedurende de slaap overbelast door beknelling. De midden bilspier verbindt de buitenzijde van de heup met de bekkenrand. Deze spier is actief wanneer het been ten opzichte van je bovenlijf naar buiten beweegt en bij draaien en strekken van het been naar achteren.

Bij hardlopers kan deze spier overbelast raken en door irritatie kan deze ontstoken raken en voor lage rugklachten zorgen. Pijn wordt ook voelbaar rondom het stuitje

Thaise massage behandeling van de bilspier helpt bij pijn met uitstraling naar benen of onderrug. Een aanpassing van de slaaphouding is ons advies. Door regelmatige Thaise massage kunnen wij de pijn grotendeels wegnemen en op termijn kunnen de klachten voorkomen worden. Thaise massage zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller zullen worden afgevoerd.

Meer informatie over Thaise massage in Gameren